Räkslider

Räksmörgåsen är en klassiker med handskalade räkor på ljust bröd. Den toppas med majonnäs, ägg, citron och dill. För att få den rätta tapaskänslan serverar vi den på ett minibröd kallat slider.

Räksmörgåsens historia går tillbaka till slutet av 1800-talet och har starka kopplingar till danska smörrebröd och den tidiga färjetrafiken mellan Danmark och Sverige. Det var under denna tid som den klassiska kombinationen av handskalade räkor och majonnäs på smörgås började bli populär, särskilt i Skåne och Göteborg. Under åren har räksmörgåsen utvecklats och anpassats till olika lokala traditioner och preferenser, men grundkonceptet med räkor, majonnäs, ägg, och ibland kaviar och citron, har bestått. En variant av räksmörgåsen är landgången, som är en längre och mer generös variant, ofta serverad som en hel måltid. Men här presenterar vi räksmörgåsen som en tapasrätt

    • Sliders bröd

    • Ägg

    • Majonnäs, gärna hemmagjord

    • Räkor

    • Avokado

    • salladsblad

    • Dill

    • Citron

  • Skala räkorna, koka ägget hårdkokt och skiva ägget i lagom skivor. Dela och skala avokadon och skär några skivor per sliders.. Bre på majonnäs och lägg sen på ägg och salladsblad på den ena halvan och på den andra halvan lägger du på majonnäs och de skalade räkorna. Garnera med dill och citron

Föregående
Föregående

Scampi indienne

Nästa
Nästa

Renskav med potatisstomp