Tunnbrödspizza

Tunnbrödspizza med löjrom och karré.

Tunnbrödspizza, som en definierad maträtt, har ingen specifik historia som en traditionell pizza. Istället är det en modern anpassning där man använder tunnbröd som bas istället för traditionell pizzadeg. Tunnbröd är ett bröd med anor i norra Sverige och har använts i matlagning på olika sätt genom historien. Att använda tunnbröd som bas för pizza är en modern företeelse, troligen inspirerad av pizzans popularitet och det faktum att tunnbröd är ett lättillgängligt och mångsidigt bröd

    • Tunnbröd

    • 5 dl crème fraîche

    • 2 rödlökar

    • 1 kruka gräslök

    • 1 citron

    • 200 g löjrom

    • havssalt

    • svartpeppar, nymalen

    • färsk dill

  • Sätt ugnen på 200 grader eller så högt det går.

    1. Lägg ut tunnbrödet.

    2. Vispa samman 3 dl crème fraiche och vatten för hand. Hacka rödlök och gräslök fint. Skär citronen i klyftor. Bred ut hälften av den utblandade crème fraichen på tunnbrödet

    3. Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter - den ska få rejält med färg. Klicka på löjrom, crème fraiche

    4. Salta och peppra. Toppa med dill och en citronklyfta.



Föregående
Föregående

Risbollar med räkor och saffran

Nästa
Nästa

Gubbröra