Lax- och skaldjursburgare

Tapas lax och räkburgare är en modern klassiker där färsk lax och räkor serveras som burgare – gärna i små briochebröd. Toppa med dill, picklad rödlök och majonnäsbaserad dressing.

Laxburgare i den form som är vanlig idag – tillagade av färska laxbitar och serverade i bröd – har troligen sitt ursprung i USA och Kanada under 1980-talet. Sedan dess har rätten utvecklats på flera sätt, ofta genom att blanda lax med skaldjur och smaksätta med exempelvis dill och finhackad lök och lök.

En vanlig sås innehåller majonnäs, bostongurka, fransk senap, crème fraîche, chili flakes, cayennepeppar och salt. Burgaren serveras gärna i ett briochebröd tillsammans med picklad rödlök, sallad och tomat.

    • 250 g lax

    • 100 gram färska räkor

    • Panko

    • 1 ägg

    • 4 små briochebröd (sliders)

    • Picklad rödlök

    • Tomat

    • Sallad

  • Hacka lök och räkor, blanda ihop räkor, lax, panko, dill och ägg. Salta och Pepprar .

    Forma burgarna till lagom storlek. Jag bruka använda stansringar för att få fina formar på burgarna.

    Tartar såsen.

    1 dl majonnäs blanda med 2 matskedar bostongurka, 1 matsked fransk senap, 1 msk kapris och 2 msk dill. blanda samman.

Nästa
Nästa

Scampi indienne