Fiskpinne i korvbröd
Fiskpinnar i korvbröd är en perfekt tapasrätt som passar bra på en trädgårdsfest med både unga och gamla. En rätt som alla kan tycka om.
Fiskpinnar, som vi känner dem idag, har sitt ursprung i USA och Storbritannien. De lanserades kommersiellt på 1950-talet, med Birds Eye som en av de första tillverkarna i Storbritannien och Gorton's i USA. Findus introducerade fiskpinnar i Sverige 1956, efter att ha inspirerats av den amerikanska succén med "Fish Sticks.
Findus tog med sig idén från USA och började producera fiskpinnar 1956. De blev snabbt populära och har sedan dess varit en stapelvara i svenska hem.
Här har vi lyxat till det med egengjord tartarsås, picklad rödlök och salladsblad. Fiskpinnar med bra kvalitet är viktigt. Använd gärna ett Briochebröd, det är godare till fiskpinnarna.
-
Fiskpinnar av bra kvalitet
Korvbröd gärna brioch
Salladsblad
Tartarsås
1 dl majonnäs
½ dl gräddfil
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk bostongurka
1 tsk dijonsenap
1 tsk pressad citronsaft
1 msk hackad gul lök
1 tsk kapris
1 tsk hackad persilja
1 tsk hackad dill
½ tsk strösocker
1 krm kajennpeppar
½ tsk salt
Picklad rödlök
2 rödlökar
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
-
Tartarsås
Rör ihop gräddfil, majonnäs, vitvinsvinäger, bostongurka och dijonsenap. Pressa citronen och häll i saften.
Skala och finhacka löken. Finhacka kapris, persilja och dill. Häll ner och blanda väl.
Krydda med socker, kajennpeppar och salt.
Picklad Rödlök
Koka upp vatten, vinäger och socker. Rör om så att socker kristallerna försvinner. Låt kallna.
Dela och skiva rödlöken i tunna skivor.
Lägg rödlöken i sockerlagen låt stå ett eller två dygn.